Kalender 2017

14. november Bogklub-møde #78
Tirsdag
Kl. 19:00

Caspar Colling Nielsen "Den danske borgerkrig 2018-2024"
15. november Y Aarhus Poetry Club
Onsdag
Kl. 19:30

Y Aarhus Poetry Club is a place for poets, musicians, story tellers, dancers and many other folks to meet and perform. The club, which is a sister to Y Tuesday Poetry Club in London has existed for 3 years on various venues in the Aarhusian underworld but now it's found a great new home at Løves Bog og VinCafé. The 3rd Wednesday in any month at 19.30 the club will reside at Løve's.
Come read us your poetry or sing us your songs!
Artists, musicians, poets and dancers come from afar to perform on our stage, but there is a place for you to perform too!
Hope to see you there!

Y Aarhus Poetry Club er en klub for poeter og musikere og historiefortællere, dansere og mange andre poetiske folk. Klubben, som er en søster-klub til Y Tuesday Poetry Club i London, har eksisteret i 3 år på mange forskellige scener i Aarhus' underverden, men nu har den fundet sit eget tilholds sted på Løve's Bog- og VinCafé. Den 3. onsdag i måneden kl. 19.30 gæster Y Aarhus Poetry Club Løve's.
Kom og læs dine digte op eller spil en sang!
Kunstnere, musikanter, poeter og danserinder kommer langvejs fra for at optræde på vores scene - Men der er osse en plads til dig på scenen!
Håber vi ses!
17-19. november Voices of migration
Fre-Søn
Kl. 19-22:30

Løve's Bog- og VinCafé has teamed up with Voices of Migration as a cultural creator that fosters personal stories and encourages an open environment of events that are stimulating, curious, and encourage diverse and inclusive communities. We are excited to be part of this agenda.

See full program here.
17. november Jón Atli Jónasson og Carl Jóhan Jensen
Fredag
Kl. 19-21

Vi får denne aften besøg af islandsk og færøsk forfatter. Der vil blive læst op på originalsprog og delt hæfter ud, så det lyttende publikum kan følge med på både engelsk og dansk, mens de to inviterede forfattere læser op fra deres respektive værker. Det er et sprogligt eksperiment, hvor publikum kan mærke sproget transformere sig fra et sprog til et andet. Fra originaltekst til oversættelse til endnu en oversættelse!

Som led i festivalen Voices of Migration har vi inviteret islandske Jon Atli Jonasson og færøske Carl Johan Jensen til Løve's Bog- og Vincafé! Løvens Forlag udkom tidligere på året med Atli Jonassons kortroman Børnene i Dimmuvik i en dansk oversættelse. Det er en stærk og rørende skildring af fatigdom på island, og Jon Atli Jonasson formår både at skabe en sanselig og fortællemættet historie om børnenes hårde vilkår på kun godt 70 sider! Atli vil selv læse op fra værket på islandsk, mens oversætter Nanna Kalkar vil læse op på dansk og gå i dialog med forfatteren omkring de tanker, Atli har gjort sig om integration og 'det at blive hørt i et samfund.

Mød også Carl Johan Jensen, der netop har færdiggjort et langdigt i samarbejde med Galleri Image og Litteraturcenteret, hvor konceptet var både at udgive hans tekst på dansk og færøsk. Det er der kommet et interessant og velkomponeret digtværk ud af, som han vil præsentere denne aften. Der vil også her både blive læst op på dansk og originalsproget, og moderator for aftenen, Allan Lillelund Andersen, vil samtale med forfatteren. Det vil bl.a. blive spurgt ind til tanker omkring at oversætte et værk fra ét sprog til et andet, og integrere det i en ny kontekst. Om vigtigheden af sprog og litteratur i en multikulturel verden.

Hele arrangementet er gratis og det vil foregå primært på dansk, men undervejs også engelsk.
21. november At være sig selv - foredrag om Søren Kierkegaard ved Lise Søelund
Tirsdag
Kl. 19:30

Den danske tænker og teolog Søren Kierkegaard brugte hele sit liv til at skrive om den menneskelige eksistens. Han fandt, at vi til tider lever et halvt liv eller et liv i efterabning af andre i stedet for at finde ind til det, der er unikt for den enkelte. Han pointerede, at vi må vælge, træde i karakter og være ansvarshavende redaktør i vort liv, hvis man skal få det godt med hinanden og med sig selv. Hør om digterens dybe og gennemtænkte tanker, samt hvordan de kan inspirere det enkelte menneske til at leve et godt og sandt liv.

Der bliver sat fokus på begrebet angst, fortvivlelse, selvforhold, at nøjes med at være menneske og at finde sin idé. Alt sammen er eksistentielle vilkår, som på den ene side er ubehagelige at blive konfronteret med, men på den anden side en nødvendigt onde for at komme videre. Kierkegaard er mere aktuel end nogen sinde, og hans tænkning er til berigelse for enhver, der interesserer sig for ham.

Bogen med samme titel og tema er på tilbud til 50 kr. den aften.
Lise Søelund, cand.mag i idéhistorie og forfatter.
22. november Åben Poetisk Scene
Onsdag
Kl. 19:30

Åben Poetisk Scene er som navnet antyder, en åben scene hvor kreative ordgøglere, kvistværelsesspoeter - eller kort sagt: skrivende af alle slags! - kan komme og prøve deres ting af - få dem ud over scenen, op fra skrivebordsskuffen og fremført for et publikum.
Og nysgerrige kan komme og få sig en god oplevelse som publikum.

Åben Poetisk Scene arrangeres af Poetklub Århus og har kørt i mange år forskellige steder i Århus, men har nu fundet et fast sted i Løve's Bog & Vincafé, der i forvejen står for flere litterære og kulturelle arrangementer; det samme gør Poetklub Århus jo - så på den måde er det et godt match.

Åben Poetisk Scene har desuden ofte været grobund for et fællesskab omkring oplæsningsarrangementerne, som både deltagere og tilhørere har været glade for.

Vi håber at se dig på onsdag!

Med venlig hilsen
Poetklub Århus og Løve's Bog & VinCafé
23. november Muhammed, missionæren og mellemmenneskeligheden
Torsdag
Kl. 20:00-21:00

Hvad nu, hvis vi alle sammen blev bedre til at spørge i stedet for at antage?
Med udgangspunkt i det spørgsmål inviterer vi vores deltagere med på en medrivende og hurmørfyldt tur rundt i nysgerrighed og fordomsfrihed.

En gang om året siger vi farvel til hverdagen for at køre på telttur ud i kroge af Danmark, som vi måske ikke helt forstår. Hvorfor bosætter man sig i Thylejren i 2016, hvorfor har nogen rejst en 6 meter høj Jesusfigur ud mod E45, og hvad gemmer der sig mon bag døren for enden af de tibetanske flag i en baggård i Fredensgade?
For os er formålet at udfordre vores eget billede af, hvordan verden hænger sammen, men også at samle fortællinger, der kan inspirere andre til at pakke forbehold, fordomme og forestillinger væk for at møde hinanden åbent.

Inspirerende fortællinger og fælles refleksion
Det er vores oplevelse at fortællingerne fra disse køreture inspirerer. Måske fordi det er tilpas mærkværdigt at bruge sin nysgerrighed til fx at opsøge fremmede for at høre om deres religion? Måske fordi der er noget menneskeligt genkendeligt i, at vi alle kunne blive bedre til at spørge i stedet for at antage? Vi er i hvert fald optagede af at dele netop den pointe med andre. Vores historier fra disse nysgerrige roadtrips kan noget særligt ift. netop det.

Workshoppen tager en time og indeholder 30 minutters levende fortælling om de oplevelser og overvejelser, der følger med at tage med nysgerrigheden på roadtrip. Herefter følger 30 minutters aktivitet, hvor deltagerne inviteres til at undres lidt med hinanden.

Hvem står bag
Kasper og Kristoffer er to efterskolelærere på 29 år, der begge interesserer sig stærkt for mennesker, og det der opstår imellem dem. De dyrker den menneskelige nysgerrighed aktivt og inspirerer andre til aktivt at gøre det samme, fordi de tror på at undren og spørgsmål skaber et mere fordomsfrit og mangfoldigt samfund.
3. december CARMEL NORDIC: Morten Søndergaard
Søndag
Kl. 19:30

Vi afslutter efterårssæsonen med et meget interessant forfatterskab indenfor dansk litteratur og poesi. Morten Søndergaard arbejder nemlig ikke kun med litteratur i traditionel forstand som ord på hvide sider, men giver også poesien nye fysisk former: Han er bl.a. kendt for ORDAPOTEKET en række medicinæsker med ordklasser og dertilhørende indlægssedler om deres bivirkninger m.m. men også for DRØMMEGAVLEN i Valby, det 200 m2 store marmorgulv UKEND DIG SELV på Brandts Klædefabrik og senest WALL OF DREAMS i London.

Men Søndergaard har også en lang række udgivelser bestående af litteratur i det klassiske bogformat bag sig: Han debuterede i 1992 med SAHARA I MINE HÆNDER efter at være dimitteret fra Forfatterskolen, hvilket betyder, at han i år har kunnet fejre sit sølvbryllup med litteraturen. I den anledning har han udgivet en samlet udgave af sine foreløbige digte under titlen FRA I DAG. Desuden har han været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris intet mindre end to gange i hhv. 2003 og 2007.

Den 3. december vil Morten Søndergaard i forbindelse med CARMEL NORDIC ikke kun læse op af sine værker, men også samtale med Dan Ringgaard, professor i Nordisk Sprog og Litteratur ved Aarhus Universitet, om sit meget alsidige forfatterskab. Grundet ombygning på Hotel Carmel har vi dog været nødsaget til at rykke arrangementet ned i Løves Bog- & Vincafé kun et stenkast fra hotellet, men vi er sikre på, at det nok skal blive både hyggeligt og inspirerende alligevel.

Entré: 60 kr. i forsalg, 100 kr. ved køb i døren.
Køb billet her.
12. december Bogklub-møde #79
Tirsdag
Kl. 19:00

Michel Houellebecq "Udvidelse af kampzonens"
13. december Åben Poetisk Scene
Onsdag
Kl. 19:30

Åben Poetisk Scene er som navnet antyder, en åben scene hvor kreative ordgøglere, kvistværelsesspoeter - eller kort sagt: skrivende af alle slags! - kan komme og prøve deres ting af - få dem ud over scenen, op fra skrivebordsskuffen og fremført for et publikum.
Og nysgerrige kan komme og få sig en god oplevelse som publikum.

Åben Poetisk Scene arrangeres af Poetklub Århus og har kørt i mange år forskellige steder i Århus, men har nu fundet et fast sted i Løve's Bog & Vincafé, der i forvejen står for flere litterære og kulturelle arrangementer; det samme gør Poetklub Århus jo - så på den måde er det et godt match.

Åben Poetisk Scene har desuden ofte været grobund for et fællesskab omkring oplæsningsarrangementerne, som både deltagere og tilhørere har været glade for.

Vi håber at se dig på onsdag!

Med venlig hilsen
Poetklub Århus og Løve's Bog & VinCafé
20. december Y Aarhus Poetry Club
Onsdag
Kl. 19:30

Y Aarhus Poetry Club is a place for poets, musicians, story tellers, dancers and many other folks to meet and perform. The club, which is a sister to Y Tuesday Poetry Club in London has existed for 3 years on various venues in the Aarhusian underworld but now it's found a great new home at Løves Bog og VinCafé. The 3rd Wednesday in any month at 19.30 the club will reside at Løve's.
Come read us your poetry or sing us your songs!
Artists, musicians, poets and dancers come from afar to perform on our stage, but there is a place for you to perform too!
Hope to see you there!

Y Aarhus Poetry Club er en klub for poeter og musikere og historiefortællere, dansere og mange andre poetiske folk. Klubben, som er en søster-klub til Y Tuesday Poetry Club i London, har eksisteret i 3 år på mange forskellige scener i Aarhus' underverden, men nu har den fundet sit eget tilholds sted på Løve's Bog- og VinCafé. Den 3. onsdag i måneden kl. 19.30 gæster Y Aarhus Poetry Club Løve's.
Kom og læs dine digte op eller spil en sang!
Kunstnere, musikanter, poeter og danserinder kommer langvejs fra for at optræde på vores scene - Men der er osse en plads til dig på scenen!
Håber vi ses!
27. december Åben Poetisk Scene
Onsdag
Kl. 19:30

Åben Poetisk Scene er som navnet antyder, en åben scene hvor kreative ordgøglere, kvistværelsesspoeter - eller kort sagt: skrivende af alle slags! - kan komme og prøve deres ting af - få dem ud over scenen, op fra skrivebordsskuffen og fremført for et publikum.
Og nysgerrige kan komme og få sig en god oplevelse som publikum.

Åben Poetisk Scene arrangeres af Poetklub Århus og har kørt i mange år forskellige steder i Århus, men har nu fundet et fast sted i Løve's Bog & Vincafé, der i forvejen står for flere litterære og kulturelle arrangementer; det samme gør Poetklub Århus jo - så på den måde er det et godt match.

Åben Poetisk Scene har desuden ofte været grobund for et fællesskab omkring oplæsningsarrangementerne, som både deltagere og tilhørere har været glade for.

Vi håber at se dig på onsdag!

Med venlig hilsen
Poetklub Århus og Løve's Bog & VinCafé