Kalender 2018

5. maj Åben vinsmagning
Lørdag
Kl. 15-17

Kom forbi og smag 5 vine for 75 kr. Temaet skifter fra måned til måned, så der er rig mulighed for at smage en masse forskellige vine.
6. maj Carmel Nordic: Madame Nielsen og Invasionen
Søndag
Kl. 19:30

Mandag den 7. september 2015 klokken 15:31 stiger Madame Nielsen om bord på toget i Berlin, der via Puttgarden-Rødby skal tage hende med til København. Der er næsten ingen andre passagerer i togvognen mellem Berlin og Hamborg. Men på Hamborg Hauptbahnhof sker der noget. En strøm af mennesker, af flygtninge, vælter ind i kupeerne. De har billetter, men ingen pladsreservationer, og det bliver tæt og trængt i løbet af ingen tid.

I det seneste værk, Invasionen, er Madame Nielsen både rejsende og observerende. I det sene efterår i det for os alle så skæbnesvangre 2015 beslutter Madame Nielsen at foretage en klassisk europæisk dannelsesrejse, at vandre fra det gamle Hellas over alle grænser op gennem Europa til Danmark, og, by the way, tilfældigvis følge de veje og stier, som flygtningestrømmen følger. En dannelsesroman om Europa og europæeren - den udvandrende og den invandrende - som noget, der aldrig har været, men først nu, ord for ord, skridt for skridt, er ved at komme til verden. Baseret på den virkelige historie om en kvindes grænseoverskridende vandringer i flygtningestrømmen.

Også i sine tidligere liv, som Claus Beck-Nielsen, Das Beckwerk eller Den Navnløse, har Madame Nielsen haft en særlig evne og en trang til at være til stede i det historiske øjebliks sus, i det skæbnesvangre nu i Berlin, i Irak, i Egypten, i Ukraine. Og nu altså også i det meste af Europa.

Med et større bagkatalog besøger hun Løve's Bog- og Vincafé og vil både læse op og samtale med Stefan Kjerkegaard, der er lektor og litterat ved Aarhus Universitet.
Billetter kan bestilles på ticketmaster. Køb billetter her.
8. maj Bogklub-møde #84
Tirsdag
Kl. 19:00

Lars Saabye Christensen "Saabyes cirkus"
10. maj CARMEL NORDIC: Suzanne Brøgger møder Trude Marstein
Torsdag
Kl. 19:30

Bemærk: Rykket til Øst for Paradis, Paradisgade 7, 8000 Aarhus C.

Suzanne Brøggers memoirer er ved at blive oversat til norsk af forfatter Trude Marstain. Begge forfattere besøger caféen til dette Carmel Nordic-arrangement. Begge præsenterer deres nyeste værker og vil samtale med professor fra Nordisk Sprog og Litteratur, Dan Ringgaard.

Kærlighedens og erotikkens frontkæmper kunne man kalde den danske forfatter Suzanne Brøgger, der siden sin debut Fri os fra kærligheden i 1973, har udfordret de moderne samlivsformer igennem litteraturen og deltagelse i den offentlige debat. Hun har skrevet et hav af romaner og er altså aktuel med sine memoirer. Hun er blevet tildelt adskillige priser, blandt andet De Gyldne Laurbær og Weekend Avisens Litteraturpris.

Den prisbelønnede norske forfatter Trude Marstein har markeret sig med et bredt spektrum af udgivelser, der spænder over essaysamling, drama, børnebog, kortprosafortælling og romaner.
Marstein skildrer mennesker, som de er, og hun rammer hverdagens tanker, sprog og handling. Sprog og form er i centrum, og enkle næsten klichefyldte udsagn afløser hinanden i skildringen af tilværelsens trivielle følelser og øjeblikke.

Billetter kan bestilles på ticketmaster. Køb billetter her.
2. juni Åben vinsmagning
Lørdag
Kl. 15-17

Kom forbi og smag 5 vine for 75 kr. Temaet skifter fra måned til måned, så der er rig mulighed for at smage en masse forskellige vine.
12. juni Bogklub-møde #85
Tirsdag
Kl. 19:00

Édouard Levé "Selvmord"
14. august Bogklub-møde #86
Tirsdag
Kl. 19:00

Merete Pryds Helle "Folkets skønhed"